Terugspeeltheater

Wendela Kloosterman is spelbegeleider en (mede-)oprichter bij Terugspeeltheatergroep Wordt Vervolgd. Zie ook: www.wordtvervolgd.net

Quote

Wat ik Wendela bij terugspeeltheater ten overstaan van 400 politiemensen heb zien doen, hoort voor mij in de rubriek ‘onvergetelijk’. Door haar authentieke zijnswijze schept zij een sfeer van openheid en veiligheid. In deze sfeer brengt zij mensen ertoe een spannende of bijzondere ervaring uit hun leven in te brengen. Hierna kunnen de acteurs hier trefzeker op ‘inspelen’  en wordt  dit door hen zó terug gespiegeld dat betrokkenen zich hier opnieuw toe kunnen gaan verhouden. (...) Haar ontmoetingskwaliteit maakt Wendela tot een onweerstaanbare (tussen-) persoon waardoor zich een uniek leerproces kan ontvouwen.

Paul van der Lugt, Dialoog - Trainer/ procesbegeleider/ mediator/coach aanwezig op congres Huiselijk Geweld

In Concreto organiseert workshops Terugspeeltheater voor teams als team-building of als instrument om een thema uit te diepen of een verandering in gang te zetten.

In de samenleving leidde In Concreto al meerdere groepen (migranten)vrouwen op om in de eigen buurt Terugspeeltheater te maken.

Wat is Terugspeeltheater?