De Playback Theatre Leadership Programme 2013 is begonnen.

Vandaag is hier in Mariahalom, in de buurt van Budapest, de Playbacktheatre Leadership Programme begonnen. We zijn met 21 deelnemers uit alle continenten, oh nee, Australie ontbreekt. Verder zijn er mensen uit Rusland, Zweden, Noorwegen, Hongarije, Singapore, Tai Wan, Duitsland, Zuid Afrika, de VS, Cuba, Brazilie, Chili en Afghanistan. De 3 trainers komen uit Israel, Hong Kong en de VS en hebben alle drie al decennia ervaring met trainen en Plgroepen leiden. We spreken engels, met erg leuke accenten.

Iedereen heeft veel ervaring met Playbacktheatre. Een aantal geven les in Playbacktheatre aan de universiteit in hun land. Bijna allen werken met Playback in hun community. De meesten zijn zowel speler als conductor. Velen leiden hun eigen groep. Een paar gebruiken Playback in organisatieontwikkeling, het thema van mijn eigen essay.

De lokatie is Biofalu, een bijzonder inspirerende ecologische leefgemeenschap met goed vegetarisch eten en een natuurlijk meertje op het grote terrein. Kortom, alle ingredienten zijn aanwezig voor een heel leerzame en inspirerende tijd hier.

De komende drie weken zal ik regelmatig een kort blogtekstje over de training schrijven. 

 

 

Inhoud syndiceren