Achtergrond

Als jongste in een groot gezin heeft Wendela een voelspriet ontwikkeld voor alles wat zich tussen mensen afspeelt; dat wat wel zichtbaar en voelbaar is, maar niet wordt uitgesproken. Wat mensen uitdrukken met hun lichaamstaal, de klank van hun stem, hun woordkeus en gezichtsuitdrukking, het speelt allemaal een belangrijke rol in haar werk met groepen en stellen en individuen.

Na een niet afgemaakte studie Wijsbegeerte en Spaanse taal en letterkunde, ontdekte zij tijdens een opleiding tot dramadocent aan de theaterschool in Amsterdam de kracht van ervaringsleren. Dat heeft haar tot heden ge├»nspireerd om mensen geen kennis bij te willen brengen, maar ze een ervaring te bezorgen. Waar ze zelf op kunnen reflecteren. 

Eenmaal op dat pad is zij altijd blijven door leren en heeft zij zich o.a. verdiept in Voice Dialogue, System Centered Training, Essentiecoaching en Geweldloze Communicatie. 

Ooit was zij werkzaam als docent en tolk/vertaler Spaans. Tegenwoordig als opleider en coach voelt zij zich nog steeds vaak 'de tolk'.  Zij zorgt er graag voor dat mensen elkaar begrijpen en brengt bij elkaar wat onverenigbaar lijkt: mensen met verschillende achtergronden en perspectieven en van verschillende echelons. De binnenkant en de buitenkant, hoofd en hart.